Tvaroh jako fitness potravina

Tvaroh je často znám jako oblíbená potravina kulturistů, kterým pomáhá budovat svaly. Tvaroh je kvalitní zdroj bílkovin s nízkým obsahem sacharidů (přesto že se jedná o mléčný výrobek s obsahem mléčného cukru) a vysokým obsahem vitamínů a minerálů – především vápníku. Proč je tvaroh tolik oblíbenou potravinou ve světě fitness? Odpověď se dozvíte v tomto článku.

Tvaroh a fitness

Nejdříve se podíváme na to, jak takový tvaroh vzniká. Jedná se o nezrající sýr, který získáme kyselým srážením kravského mléka. Tvaroh se může vyrobit také z kozího mléka, který nese jinou chuť než tvaroh z kravského mléka.

Tvaroh si můžete vyrobit i doma.

Jedním z hlavních benefitů je obsah koncentrovaných bílkovin ve vysokém množství – ve 100 gramech nízkotučného tvarohu najdeme okolo 12 gramů bílkovin. Obsahuje také řadu vitamínů a minerálů, známý je především díky vysokému obsahu vápníku – okolo 250 mg na 100 g tvarohu. Mezi minerální látky patří především fosfor, měď, draslík, zinek a hořčík. Z řady vitamínů to je konkrétně vitamín A, B a E. Tvaroh je také lehce vstřebatelný, má ale velkou sytící schopnost.

A jak si připravit domácí tvaroh?

Recept na přípravu domácího tvarohu je snadný a rychlý. Na přípravu potřebujete pouze domácí nepasterizované kravské mléko. Mléko nalijete do hrnce nebo velké mísy a necháte při pokojové teplotě stát dva až tři dny, než vznikne hustější hmota. Poté přelijete mléko do hrnce na plotnu a přihříváte na teplotu 60 stupňů bez míchání. Po okrajích se Vám začne vytvářet tekutina bílé barvy, pěnu na povrchu a hmota se začne srážet, až se tak stane, přelijte hmotu přes sítko do jiné nádoby. Tvaroh nechte chvíli ustát a jezte vždy pouze čerstvý.

Autor: ceny-zbozi.cz

Tvaroh a čerstvé sýry ve zdravé kuchyni - Kratochvílová Patricie
80
ZOBRAZIT
CjProducts KnihyDobrovsky.cz
Sladké mlsání z mámina notýsku - Monika Lazarová
133
ZOBRAZIT
CjProducts KnihyDobrovsky.cz
-62% Sladké mlsání z mámina notýsku, Lazarová Monika
149 399
ZOBRAZIT
CjProducts Grada CZ/SK
Sladké mlsání z mámina notýsku - Monika Lazarová - e-kniha
279
ZOBRAZIT
CjProducts KnihyDobrovsky.cz
Sladké mlsání z mámina notýsku - Lazarová Monika [E-kniha]
302
ZOBRAZIT
CjProducts Knihy.abz.cz
Kytky k jídlu v receptech i herbáři - Vlková Jana
402
ZOBRAZIT
CjProducts KnihyDobrovsky.cz
Koláče - kuchařka z edice Apetit - Apetit Redakce časopisu
ZOBRAZIT
CjProducts Knihy.abz.cz
Sladké mlsání z mámina notýsku - Lazarová Monika
ZOBRAZIT
CjProducts Knihy.abz.cz
Tvaroh a čerstvé sýry ve zdravé kuchyni
ZOBRAZIT
CjProducts Knihy.abz.cz
Naposledy aktualizováno:16. 3. 2024 16:14

Tags:

Ceny-Zbozi.cz
BUDEME RÁDI ZA VÁŠ NÁZOR

Napsat komentář

Ceny-Zbozi.cz
Logo
Compare items
  • Total (0)
Porovnání
0